Кращі сорти і гібриди солодкого перцю

Автор от .

Жодна сучасна господиня не уявляє приготування практично будь-якої страви без такого знайомого солодкого перцю. Овоч є настільки універсальним, що підійде не тільки до свіжих салатів і м'яса, але і до різних рибних страв. Крім цього, ідеальний для приготування соусів, та й сміливо здатний сам виступати в якості окремого страви. Що тільки коштують запечені на грилі солодкі перці? А шикарно приготоване сате? Кулінарний батл можна продовжувати ще дуже довго.

Історія виникнення

Це трав'яниста рослина, що належить до роду пасльонових. Більшість думають, що перець прийшов до нас з Болгарії, судячи з його назвою. Однак це зовсім не так. Так, дійсно, в цій країні його шалено люблять і використовують практично скрізь.

Перша держава, де був виявлений цей чудовий овоч були Америка та Мексика. Через деякий час мореплавцями насіння були завезені в Португалію, Колумбію, Іспанію і на Близький Схід. І тільки після цього солодкий овоч потрапив в країни Європи.

Ще один цікавий факт. Прийнято вважати, що це однорічна рослина. Божевільна помилка. Перець є багаторічним, просто в наших широтах він не дозволяє собі подібної розкоші.


Якщо надати перцю його рідні сприятливі умови, рослина здатна балувати кількістю плодів не один рік поспіль.

Різноманітність сортів

За подібне багаторічна «блукання» по світу, видів перцю існує величезна безліч. Всі вони різні між собою за такими чинниками:

  • колірна палітра;
  • смакові якості;
  • терміни дозрівання;
  • кількістю врожайності;
  • розмірами і товщиною стінок;
  • способом посадки.

З викладеного вище перерахованого вище списку, один вид від іншого може разюче відрізнятися. Тому кожен сорт має свою унікальну особливість.

Салатний «Клаудіо»


Один з найбільш літніх варіантів, який дає вже перші плоди в червні. Дату посадки легко розрахувати - 70-80 днів від кінцевого терміну. Вид відрізняється глибоким зеленим або червоним кольором, цукровий і щільністю стінок. Ідеально підходить для вживання в свіжому вигляді, в тому числі і для салатів.

Фаршировані «Марконі»


Ідеальна конусоподібна форма перцю дає можливість зручної фарширування. Середня довжина плоду становить близько 15 см. Має червоний колір.

Голландська «Мазурка»


Один з найсмачніших і солодких виведених гібридів. Перці мають досить значні розміри, а також надзвичайно красивий відтінок. Якщо мова йде про технічну стиглості - це зелений, біологічної - насичений бордовий.

Ранній «Фламінго»


Даний вид належить вмілим французам. Перші плоди можна очікувати досить рано, при правильній посадці і догляду. Ідеально підходять на тільки для теплиці, а й для відкритого грунту.

Соковиті і м'ясисті плоди мають тупокінцеву форму. Також ідеально підходить для салатів і вживання в моноблюдах.

Смачні «Рафаелла»


Даний сорт відноситься до ранніх. Справедливо вважається, що це один з найбільш вдалих болгарських прототипів. Стінки можуть похвалитися мясистостью, а смак - ароматної цукровий.

Головна відмінність сорту - плоди різних розмірів. Це означає, що перець підійде не тільки для нарізки, а й для фарширування, а також запікання.

Урожайний «Вівальді»


Якщо говорити про пізніх сортах, то краще вибрати цей. Перець відрізняється незвичайним смаком і товстими соковитими стінами. Крім цього, сорт має ще одну особливість - стійкість до атак шкідливих грибкових і вірусних мікроорганізмів.

Це дає можливість отримувати високу врожайність навіть при наявності несприятливих умовах.

Середньопізній «Орен»


Ще один пізній сорт, який вартий уваги. Перші плоди можна помітити вже через 120 днів з моменту посіву. Для наших широт краще використовувати тепличний спосіб проростання. Плоди також мають мясистостью і соковитістю.

Сорт універсальний, тому підходить для різного виду приготувань.

Бажають отримувати плоди практично протягом усього весняно-літнього сезону, аж до пізньої осені, можуть посадити кілька видів болгарського перцю. Різна созреваемость дасть можливість насолоджуватися прекрасним смаком, а організму отримувати цілий джерело вітамінів і корисних мікроелементів.

Перед посівом настійно рекомендується ретельно прочитати особливості сорту. Тільки в цьому випадку шикарний урожай не змусить себе довго чекати.

Последнее обновление: Июл 29, 2019

Похожие статьи

Рекомендованные продукты